Karin Tyrberg

Restaurangprogrammet har förberett mig väl inför en karriär i köket.

Bo I Rättvik

Rättvik har genom sitt fantastiska läge vid Siljans strand varit en ledande turistort sedan slutet av 1800-talet. Tillströmningen av semestrande människor möttes snabbt upp med att en hel del anrika hotell byggdes i början och mitten av 1900-talet. Därefter har orten blivit känd för alla sina evenemang. I dag kan den även stoltsera med en mäktig utomhusarena, Dalhalla.

Sommaren är den mest aktiva perioden i Rättvik men nu börjar också vintern bli en spännande turistsäsong. Det är närheten, småskaligheten och prisnivån som gör att allt fler människor söker sig hit då. Tillsammans med ett antal lättillgängliga och fräscha inomhusaktiviteter ger de fina möjligheterna till skidåkning, utför såväl som i spårsystem, allt fler finner anledning till att besöka Rättvik.

Bo I Rättvik är en förening som består av ett antal boendeanläggningar i Rättvik som vill vara med och stimulera turismutvecklingen. Vi vill också försäkra våra kunder om ett bra boende i fina förläggningar till bra priser.

www.boirattvik.se

Naturen

Naturen i Rättvik präglas av det meteoritnedslag som för 360 miljoner år sedan slog ner just här. Geologin är högintressant med många fossila lämningar. Kalkhalten i marken ger goda förutsättningar för ett flertal orkidéer, svampar och världsunika lavar. Så unika att kännarna viskar till varandra när dom talar om det. Gammal och ny skog växlar i en unik och vacker blandning av lövskog, barrskog och sandhedar i berg och dalgång. Härlig utsikt växlas av med mystisk ”bauerskog” för den som vill vandra, plocka bär eller bara njuta.

Kulturen

I Rättviksbyarna spelas det upp till dans. Låtspel har alltid präglat Rättvik. Storspelmän som Päkkos Gustav, Hjort Anders m.fl har satt sina spår genom sitt fiolspel. Fiolspelets outtröttliga takt var grundbulten vid bildandet av Bingsjöstämman. Man kan kanske säga att fiolen är en grundorsak till att kulturen på ett så påtagligt sätt märks och syns i Rättvik. Midsommarfirandet är stort med folkdräkter, dans och majstänger som bekräftar detta.

Evenemangen

Från vårmarknad till höstmarknad, maj till oktober, är det full fart. Nåja det är inte evenemang hela tiden men om vi inte genomför så förbereder vi. Rättvik präglas då av innovativa människors kreativitet och organisationsförmåga. Det är allt från musik till motorevenemang, ”Musik vid Siljan” till ”Classik car week”. Just evenemang av det större slaget är Rättviks signum. Här sker också årligen ett stort antal idrottsevenemang i form av MTB, skidor, bandy m.m.

Samverkan

Bo I Rättvik vill tillsammans med Svensk handel (Köpmannaföreningen), företagarna, Rättviks kommun, idrotts och föreningsliv samt enskildas initiativ verka för att ett aktivt, attraktivt Rättvik skall finnas där då besökarna kommer hit.
 

Praktiksamarbete

Att ta emot praktikanter är ett bra sätt att göra reklam för sig själv som arbetsgivare.

Samarbetet mellan dig, skola och den studerande öppnar också upp för nya perspektiv och erfarenheter som utvecklar ditt företag.

Anmäl ditt intresse att ta emot praktikanter (ange vilken form av praktik Du kan erbjuda, tidsperiod, företagets namn och vem vi kan kontakta) eller annonsera efter praktikanter

Webbaserade kurser

Det finns många webbaserade kurser tillgängliga gratis ute på internet.

Flera av utbildningarna ger ett intyg efter avklarad utbildning.

Klicka här för att komma till listan med webbaserade kurser.

Platsannonser

ANIMAL PRODUCTION

Samverkande företag/partners