Karin Tyrberg

Restaurangprogrammet har förberett mig väl inför en karriär i köket.

Malin Henriksson

Beskrivning

Mitt namn är Malin Henriksson och jag är 24 år. Jag bor med min familj som består av min mamma, pappa och mina syskon(som har flyttat) i ett litet samhälle en bit utanför Eskilstuna, som heter Malmköping. Men under min skoltid så bor jag i Orsa.

Jag ser mig själv som en väldigt glad och positiv tjej med mycket energi. Jag har väldigt lätt för att prata och umgås med nya människor, och är väldigt öppen som person. För mig är det väldigt viktigt att komma i tid, vara på rätt plats vid rätt tillfälle och ha koll på saker och ting, dvs plikttrogenhet och ansvarstagande. Har jag gett mig in i en uppgift så ser jag till att slutföra den. Jag anser därför att mina egenskaper skulle passa mycket bra i detta yrke, då jag även är flexibel och orädd för nya utmaningar.
Våren 2009 tog jag studenten vid S:t Eskilsgymnasium, medieprogrammet. Under min gymnasietid började jag jobba på Tempo, som är en mataffär i Malmköping och jobbade där även efter studenten. Där har jag fått göra i princip allt, eftersom det är en liten affär i ett litet samhälle. Jag har alltså varit i kassan, charken, mejeriet, frukt och grönt avdelningen, posten och på kolonialavdelningen. En annan mycket bra erfarenhet som jag har fått genom mitt arbete på Tempo är stresstålighet och kundkontakter.

Mitt liv har till stor del bestått av idrottande pga att jag har provat på en mängd olika idrotter, både individuella och i lag. Jag anser att idrotten har skänkt mig många nyttiga erfarenheter som jag sedan har kunnat tillämpa vid andra tillfällen, exempelvis är jag van med att jobba i grupp med olika människor och jag är dessutom van att ha mycket människor runt omkring mig. Sedan jag kunde stå på mina ben har jag åkt skidor med min familj varje år. Men nu på senare tid åker jag snowboard.
På fritiden om jag inte arbetar, brukar jag vara med mina kompisar, min familj och även träna. Jag och min familj har alltid varit ute och rest mycket och upplevt nya saker, vilket jag tycker är väldigt intressant.

Därför kände jag att jag själv ville ge mig ut på egna äventyr och uppleva nya saker, där min utbildning på Service & Co verkligen öppnade mina ögon på att det finns så mycket intressant där ute. Efter Service & Co har jag jobbat för Nazar som aktivitetsguide och vanlig guide i Turkiet, i tre säsonger. Och nu känner jag att jag skulle vilja fortsätta inom turism, därför sökte jag in till min utbildning. Under vintern så har jag haft min praktik som skidlärare i Trysil. Nu skulle jag vilja utvidga mina kunskaper inom turism och prova på andra saker.

Det här skrev min supervisor om mig under första sommaren:

Du har redan från den första dagen visat hög arbetsmoral vilket är härligt att se. Du har en sådan glad och positiv personlighet och vi kan se att du älskar att jobba med barn.
Du har visat en god flexibilitet och ansvarstagande i ditt jobb varje dag.

Arbetslivserfarenhet

Övrig utbildning/ kurser:
STS språkresa 2006
Retorikkurs 2008
Service & Co Guideskola 2010
Service & Co ungdomsmodul 2010
Sälj & Service 2010 (ingick i guideskolan)
Danskkurs 2010
Nazar guide akademi, aktivitetsguide 2011
Simlärarkurs 2011
Nazar guide akademi, guide 2012

Arbetslivserfarenhet
Jobb och praktik
ICA Ekängen, Eskilstuna 2005 (Praktik)
Tempo Malmahallen, Malmköping, 2007-2010 och sommar 2013
Aktivitetsguide för Nazar sommar 2010 och början på 2011
Malmköpings Nya spritbolag vinter 2010/2011, vinter 2011/2012
Vikarie på grundskola vinter/vår 2011
Guide för Nazar sommar 2011, från juli till oktober
Guide för nazar sommar 2012, april till oktober
Skidlärare i Trysil vintern 2014 (praktik & jobb)
Badvakt och aktivitetsledare på Kneippbyn, Gotland sommar 2014 (praktik & jobb)

Övrigt
Fotbollsdomare 2004
Tog B-körkort 2008
Jag kan också jobba i både PC och Mac datorer och har jobbat med, Photoshop CS, InDesign CS, Illustrater CS, Word, Exel och Power Points
Kan förstå danska och norska, även prata lite.

Utförd praktik

Utbildning

Utbildning:
Yh utbildning Scandinavian Collage of travel and tourism med inriktning skidlärare 2013-2015
Gymnasieexamen, medieprogrammet, S:t Eskilsgymnasium, Eskilstuna 2006-2009
Grundskoleexamen, Malmaskolan, Malmköping 12/6 – 06

Söker jobb inom

  • Aktivitetsföretag/Sport/Rekreation

Typ av jobb

  • Söker en tillvidareanställning

Söka utbildning

Gymnasiet

Ansökan lämnas till din studievägledare eller görs via internet. Om ansökan görs via internet kommer du att få inloggningsuppgifter.

Yrkeshögskola/Kvalificerad yrkesutbildning

Ansökan görs på en blankett som du får från utbildningsannordnaren.

Högskola

Ansökan görs via hemsidan www.studera.nu

Webbaserade kurser

Det finns många webbaserade kurser tillgängliga gratis ute på internet.

Flera av utbildningarna ger ett intyg efter avklarad utbildning.

Klicka här för att komma till listan med webbaserade kurser.

Samverkande företag/partners